0
Skagenfood fondue
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

I denne kasse får du hovedelementerne til en fantastisk lækker omgang fondue, nok til 4-5 personer.

Du får en kasse spækket med udvalgte og eksklusive lækkerier til en perfekt omgang fondue. Du får fx. den møreste og saftigste danske krogmodnede oksemørbrad, økologisk grisemørbrad, de obligatoriske og vigtige cocktailpølser (økologiske og med masser af kød) samt skøn og velsmagende tørsaltet bacon. Sidst men ikke mindst får I nogle store saftige og velsmagende Patagonske gambas rejer som et eksklusivt og alternativt indslag. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Forberedelse:

At forberede sig til fondue, hvor kødet skal steges i olie, kræver nogle grundlæggende forberedelser. Her er en trin-for-trin guide:

1. Kød:
- Anret det medfølgende kød og skaldyr i små skåle eller på et fad, vikl evt. bacon om et par pølser og rejer.

2. Olie:
- Brug en neutral olie med et højt brændpunkt, som vegetabilsk olie, fx raps, solsikke eller vindruekerneolie.

3. Dips:
- Lav eller køb forskellige dips som fx en eller flere af: hvidløgsdressing, kryddersmør, guacamole, tomatsalsa, barbecue, goma og sojasauce.

4. Tilbehør:
- Forbered forskellige slags grøntsager som broccoli, champignon, minimajs, courgetter, løg og peberfrugter til stegning samt gerne en lækker salat og godt brød til at servere til.

5. Fonduegryde:
- Brug en fonduegryde designet til oliefondue. Sørg for, at den er ren og i god stand.

6. Fonduegafler:
- Sørg for, at du har nok fonduegafler til alle deltagere, mindst 2 pr. person og gerne flere. 

20 min.
Anretning:

Når olien er varm (ca. 180 grader - tjek at det syder omkring en tændstik), kan hver deltager stege kød og grøntsager i fonduegryden ved hjælp af fonduegafler. Hold øje med, at maden ikke overtilberedes, og nyd den med dips og tilbehør.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?