0
Skagenfood Signature fiskesuppe - med bagt torskeloin

Skagenfood Signature fiskesuppe - med bagt torskeloin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Klassisk fiskesuppe
1 min.
Suppe:

Kom suppen i en gryde og kog den forsigtigt op, mens du pisker i den i ny og næ. Når suppen koger, kan du evt. give den en tur med en stavblender, så den skummer lidt. Suppen er legeret med smør og er smagt til – hvis du ønsker det, kan du tilsætte 5-10 dråber citronsaft, lige inden du serverer den og evt. justere salt efter smag.

5 min.
Fisk:

Forvarm ovnen til 175 grader. Del torsken i 2/4 stykker og krydr hvert stykke med salt og læg dem i et ildfast fad dryppet med et par dråber olivenolie. Dryp også et lille stænk olivenolie ovenpå fisken og dæk det ildfaste fad (med høj kant) med stanniol. Bag fisken deri i 10-12 minutter. Tag torsken ud og lad den hvile 2-3 minutter, stadig under stanniol.

20 min.
Anretning:

Fordel den varme suppe i 2/4 tallerkener, læg et stykke bagt fisk i midten af hver tallerken og pynt evt. med krydderurter, her har kokken brugt karse. Server suppen med godt brød.

 

Fif: Server evt. lidt smørdampede porrer til suppen – snit det hvide af 2 porrer fint – skyl dem godt og grundigt, så der ikke er jordrester tilbage. Kom de skyllede porrer i en lille gryde med 25 g smør og lidt salt – kom låg på og kog op – lad porren dampe i 2 minutter. Dræn væden fra i en sigte og server de dampede porrer i suppen (under fisken).

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?