0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Menu:

Pil selv rejer og jomfruhummerhaler med dild- og citrondressing

Smørbagt rødtungefilet m. stuvede sommerkål

Forret: Skaldyr

Til en hyggelig sommeraften i august har vi udvalgt en skaldyrsforret bestående af pil selv rejer og jomfruhummerhaler. Hertil foreslår vi en kølig hvidvin og lunt brød, den medsendte dild- og citrondressing samt en citronbåd.

Pil selv rejer

Rejerne er forkogte og klar til servering.

Jomfruhummerhaler

Jomfruhummerhalerne er ferske og skal koges. For at sikre, at halerne ikke bliver overkogte, foreslår vi følgende fremgangsmåde:

Sæt en stor gryde med vand over blusset. Når det koger, tilsættes en god portion salt samt jomfruhummerhalerne. Når halerne kommer til overfladen, tages de op og afkøles inden servering. Det er vigtigt at tage halerne op, så snart de kommer op til overfladen, og altså ikke vente til alle er kommet op. Ønsker du at ”røve” (fjerne den sorte tarm på hummerhalerne) inden servering, skal dette gøres, inden de koges. Det er ikke altid lige let, men et godt håndelag og denne fremgangsmåde skulle kunne løse det.

Bagest på jomfruhummerhalen sidder tre halefinner. Tag fat i den midterste og løsn den forsigtigt i hver side. Dette gøres ved at ”vrikke” halen fra side til side. Træk herefter forsigtigt strengen ud.

Tips

En skylleskål med lunt vand og citronskiver samt rigeligt med servietter er godt tilbehør til denne forret!

Hovedret: Smørbagt rødtungefilet m.stuvede sommerkål

Køkkenchef Thomas Riis fra Restaurant Pakhuset på havnen i Skagen har anbefalet denne sommeropskrift.

Rul rødtungefileterne og placér dem i et smurt, ildfast fad. Krydr med salt og peber, og læg små smørklatter på fileterne.

Snit ca. 3/4 spidskål/sommerkål og sautér det i lidt smør eller olie.

Tilsæt hakket purlæg, citronsaft, salt og peber efter smag samt 2,5 dl fløde. Lad saucen koge ind et par minutter.

Saucen hældes over fileterne, og retten bages i 10-12 min. ved 180°.

Rødtungefileterne serveres med nye kartofler.

Med ønsket om en god smagsoplevelse!

Kommentarer og forslag til opskriften