0
Skaldyrsfad med friskkogte skaldyr
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Kogte krabbekløer
1 min.
Skaldyrene klargøres

Knus skallen på krabbekløerne (se video ovenover) let med bagsiden af en stor metalske, fx en suppeøse.

Så er kløerne klar til, at man let kan fjerne den ituslåede skal, og med en krabbegaffel (hummergaffel) kan pille kødet ud.

Alle tre slags skaldyr er forkogte, og jomfruhummerne og rejerne er helt klar til anretning, når du modtager dem.

aïoliCocktail dressingdilddressing
5 min.
Dressinger

Anret de 3 dressinger i skåle.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
12 min.
Brød

Lun de letfugtede boller i en 225 grader varm ovn i 3-5 minutter.

Kogte krabbekløerSøkogte Skagen jomfruhummereSøkogte Skagen rejerdildcitron
15 min.
Skaldyrsfad

Kom den knuste is, der måtte være tilbage i kassen, som skaldyrene ankom i, på et stort passende dybt fad. Anret de tre slags lækre skaldyr på isen, og pynt med plukket dild og citronbåde.

På vores hjemmeside kan man se små videoer om, hvordan man plukker det lækre kød ud af rejer, jomfruhummere og krabbekløer (se video ovenover).

Se her

20 min.
Anretning

Server brød og evt. smør til.

Bonusinfo

De søkogte jomfruhummere fra Skagen er en udsøgt delikatesse i særklasse! Skønne små hele delikate jomfruhummere fanget i farvandene omkring Skagen. Jomfruhummerens kød er lækkert og saftigt med en helt utrolig fin smag af hummer og skaldyr.

Bonusinfo

Rejer fås i utallige versioner, men de absolut bedste er dem, der koges på havet umiddelbart efter fangsten.

Vores lækre søkogte Gourmet Rejer er fanget i den danske del af Skagerrak lige nord for Skagen, derefter kogt på havet og bragt til dig i løbet af få dage. En delikatesse i verdensklasse. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?