Imam bayaldi betyder Imamen der besvimede og er en fantastisk ret med auberginer fra det tyrkiske køkken, som også er populær i Grækenland.
Tænd ovnen på 225 grader.
Vask og evt. skrab kartoflerne, del dem i kvarte og vend dem med lidt af din bedste olivenolie, ca. halvdelen af krydderiblandingen samt salt og peber.
Kom kartoflerne i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir i bunden. Sørg for, at de ikke ligger i lag eller for tæt.
Kom fadet/bagepladen i den varme ovn og steg, til kartoflerne er møre og sprøde. Det tager ca. 35 - 40 minutter.
Pil og hak løg og hvidløg, og sauter dem i en gryde i lidt olivenolie, uden at de tager farve.
Tilsæt hakkede tomater, den resterende halvdel af krydderiblandingen samt lidt salt og sukker.
Kog det ind til en tyk homogen masse, der ikke er for våd.
Rør plukket, skyllet og hakket persille i og smag til. Gem lidt persille til pynt.
Del aubergine i halve på langs, og lav tre-fire én cm dybe snit ned i auberginen, på kødsiden, både på langs og på tværs fra ende til anden.
Varm ½-1 dl olivenolie op i en stor pande til medium-høj varme. Læg auberginerne med skærefladen nedad på panden, og steg dem forsigtigt i ca. 10 minutter, indtil de er mørkegyldne.
Krydr med salt og peber, inden du vender og steger dem på "skindsiden" et par min. bagefter.
Auberginerne har nu absorberet det meste af olien. Kom de ristede auberginer i et ovnfast fad, og fordel tomatfyldet ovenpå dem. Drys med lidt sukker og citronsaft, og dryp med lidt god olivenolie. Bag auberginerne i ovnen sammen med kartoflerne de sidste ca. 15 min, til de er gyldne.
Del fisken i portionsstykker, og kom dem i en skål. Riv citronskal over og pres det sidste saft over. Vend med salt og peber. Bag fisken i ca. 8-10 minutter sammen med kartofler og imam bayaldi.
Som vist på billedet. Server en grøn salat vendt i god olie og eddike i en skål ved siden af.
Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.
Mesclun er en blanding af små, spæde salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,
Kundekommentarer ()