0
Skindstegt bundgarnsmakrel/kuller med gremolata og stegte gnocchi

Skindstegt bundgarnsmakrel/kuller med gremolata og stegte gnocchi

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rød peberfrugtromesco krydderiSkagenfood tomatsugohvidløg
1 min.
Romescosauce:

Skyl og skær peberfrugt i tern på ca. 1 x 1 cm. Rist tynde skiver af det rå hvidløg i generøse mængder af en god olivenolie, til de bliver gyldne uden at branke. Tilsæt peberfrugt, og sauter ved jævn varme, uden at de tager farve, men er møre og søde. Tilsæt tomatsauce, og lad det hele simre sammen med lidt citronsaft og romescokrydderiet (PAS PÅ DET ER STÆRKT!) i ca. 15 min. under låg. Tilsæt evt. lidt vand, efterhånden som væden fordamper. Når det meste af væden er kogt ind, og peberfrugterne er helt møre, blendes det hele sammen med et par skefulde olivenolie. Blend i en foodprocessor eller brug en stavblender, og blend kun, til du har en rustik, men dog forholdsvis homogen masse. Smag til med salt, peber og lidt sukker.

hvidløgbredbladet persillecitron
10 min.
Gremolata:

Pluk persille, og skyl den grundigt. Tør den derefter grundigt. Skyl og riv citronskallen på et rivejern, og undgå at få det hvide lag bag skallen med, da det giver en bitter smag. Hak/mos hvidløg, og bland det hele sammen med fintsnittet persille. Vend med lidt olivenolie, et par dråber citronsaft, lidt salt og sort peber.

gnocchi
20 min.
Gnocchi:

Kom de rå gnocchi på en varm pande med et par skefulde olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 min., til de er gyldne og lækre. Kom en generøs klump smør på panden sammen med gnocchi’erne. Steg endnu et par minutter. Krydr med salt og peber.

28 min.
Skindstegt fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.

Steg fisken på skindsiden (se video ovenover) i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande.

Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.

Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

35 min.
Anretning:

Vend de stegte gnocchi med gremolataen, og server som vist på billedet.

Bonusinfo

Romescokrydderi indeholder:

30% sød paprika, 20% mandler, 10% hasselnødder, 15% bitter røget paprika, 20% urtebouillon, 2% cayenne, 2% chili flager, 1% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?