0
Skindstegt bundgarnsmakrel med løvstikkekartofler og tomatglace

Skindstegt bundgarnsmakrel med løvstikkekartofler og tomatglace

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Løvstikkeolie: Blend 1 dl god olivenolie med 1/4 bundt frisk løvstikke. Smag til med salt og peber.

Kartofler: Brug små kartofler med skræl på og kog dem "al dente". Lad dem køle lidt af, skær dem i skiver og vend dem med løvstikkeolien.

Tomatglace: Skær bacon, skalotteløg og hvidløg i små stykker og svits det i lidt olie i en gryde. Tilsæt tomaterne, der er skåret i kvarte, tomatkoncentrat og hønsefond. Lad det hele simre i ca. 10 min. hvorefter glacen blendes (og sigtes hvis ønsket). Koges ind til den får en cremet konsistens og smages til med salt og peber.

Fisk: Vend fileterne i hvedemel og steg dem på en varm pande i halvt olie og halvt smør i ca. 2 min. på hver side. Krydr med salt og peber.

Server retten sammen med en frisk salat.

Kommentarer og forslag til opskriften