0

Skindstegt bundgarnsmakrel på kartoffel og tomat med krydderurter og hvidløgscreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartoffel-tomatfad: Skrub kartoflerne godt og kog dem næsten møre i saltet vand ca. 10 min. Skær kartoflerne i skiver og halver cherrytomaterne. Vend begge dele med plukket timian, persille og rosmarin samt olivenolie, salt og peber og bred det hele ud i et ildfast fad. Bag ved 200°C i 15-20 min. til kartoflerne er møre og let gyldne i kanterne.

Fisk: Rens makrelfileterne for evt. urenheder og dup dem tørre. Krydr dem med salt og peber og vend dem i melet. Varm smørret op på panden, lad det bruse af og læg fileterne på med skindsiden nedad. Steg dem 3-4 min. til skindet er sprødt, vend dem forsigtigt og steg yderligere 1 min. på kødsiden.

Hvidløgscreme: Pil alle hvidløgsfeddene og overhæld dem med kogende vand. Dræn dem, kom dem i en gryde med fløden og kog dem møre i ca. 15 min. Tag gryden af varmen, kom brød og æggeblomme ved og blend massen glat. Kom den tilbage i gryden og varm op under omrøring – den må ikke koge. Smag til med salt og peber.

Server retten med blandet grøn salat, persille- eller basilikumolie og godt brød til

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?