0
Skindstegt bundgarnsmakrelfilet med spaghetti, tomat og courgette (2 pers.)

Skindstegt bundgarnsmakrelfilet med spaghetti, tomat og courgette (2 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Rids fileterne med 3-4 snit på skindsiden (det bevirker, at de ikke krøller så meget, når de steges eller grilles). Vend fileterne og skær evt. den lille bræmme af ben væk (se video ovenover) der sidder i fileten - dette gøres nemt med et lille snit på hver side af benene næsten ned til skindet - uden at skære igennem. Nu kan bræmmen af ben fjernes forsigtigt. Krydr med salt og peber på kødsiden. Grill eller steg dem gyldne på skindsiden. Ved stegning på pande steges de i lidt olie på en varm pande. Steg fileterne i 2-3 min. på skindsiden. Vend fisken og tæl til 10 så er fisken klar. Hvis du griller, skal du huske at pensle skindet med lidt olivenolie. Grill dem på en meget varm grill med rene riste eller grill i en dobbeltsidet "fiskevender".

Spaghetti: Kog spaghettien efter anvisning på emballagen - husk dog at den gerne må være kogt al dente (have bid).

Grøntsager: Skær courgette, tomater og snackpeber i rustikke stykker. Skræl og skær også løgene i lidt mindre stykker. Pil og skær hvidløgene i tynde skiver og sauter dem i olivenolie på en stor pande. Når hvidløgene begynder at blive gyldne tilsættes grøntsagerne. Steg dem på alle sider så de tager farve og bliver gyldne. Når grøntsagerne er ved at mørne tilsættes hakket basilikum (gem lidt til pynt). Smag til med salt og peber. Vend spaghettien i sammen med sorte oliven og tilfør lidt af din bedste olivenolie. Riv halvdelen af parmesanosten i og vend det hele rundt. Smag igen og justér evt. med mere salt og peber.

Anretning: Som vist på billedet. Riv den sidste parmesanost over retten ved bordet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)