0

Skindstegt filet af bundgarnsmakrel med rucola/hasselnøddepesto og salat af syrlige æbler og nye rødbeder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pesto: Rist hasselnødderne langsomt på en tør pande eller i en 175 grader varm ovn til skallen bliver mørk og helt tør. Lad nødderne køle lidt af, gnid skallerne af i et rent viskestykke og hak nødderne groft. Kom nødder, parmesan, hvidløg, salt og peber i en blender og hak det fint. Tilsæt rucola og ¾ dl olivenolie og kør til konsistensen er ensartet og cremet - giv den mere olie, hvis nødvendigt. Lad pestoen trække ved stuetemperatur i 20 min. og smag til med salt og peber.

Salat: Skrub rødbederne og kog dem møre i letsaltet vand. Gnid forsigtigt skindet af og skær dem i kvarte. Marinade: Pisk 2 spsk. olie, balsamico, citronsaft, honning, salt og peber og smag til - tilsæt evt. lidt mere balsamico, hvis der ønskes mere syre. Vend rødbederne sammen med marinaden og lad dem trække i 15 min. Skær imens æblerne i både eller tern. Anret rødbederne på et flot fladt fad og drys med æbler og grofthakket persille.

Fisk: Dup fileterne tørre og krydr med salt og peber. Varm en klat smør og tilsvarende mængde olie godt op på en pande og steg makrelfileterne sprøde på skindsiden. Vend dem kortvarigt, og steg ca. ½-1 min. til kødet lige er mørt.

Server sammen med små ovnstegte kartofler og godt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?