0
Stegt kuller med hummus, saltmandler, salat og tranebærvinaigrette

Stegt kuller med hummus, saltmandler, salat og tranebærvinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mandler
1 min.
Saltmandler

Kog 2 dl vand op med 50 g salt. Sæt gryden til side, og kom mandlerne i vandet. Lad mandlerne salte i mindst 10 minutter.

Kasser saltvandet, kom de afdryppede mandler i et ildfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 min., til de er gyldne, og får et lille lag hvid saltcoating. Lad dem køle lidt af, og hak dem groft.

citrontørrede tranebær
5 min.
Tranebærvinaigrette

Skær tranebær i mindre stykker.  Pres saften fra ½ citron i en skål, og rør den med samme mængde (rør)sukker, som der er saft. Når sukkeret er opløst, vendes de hakkede tranebær i. Lad det trække 10-15 minutter. Vend det med samme mængde god olivenolie, som der er sukker/citronsaft.

kikærtertahinhummus krydderiblandingcitronhvidløg
15 min.
Hummus

Kom kikærterne i en sigte, og skyl dem med varmt vand. Blend dem i en blender med pillede hvidløgsfed, tahin, hummuskrydderiblandingen (gem lidt til at drysse over til sidst), 1 dl god olivenolie, saften fra 1/2 citron samt evt. lidt vand. Smag humussen til med salt. Kom hummus i en bredbundet skål. Drys med lidt ekstra olivenolie, det sidste af krydderiblandingen, og din hummus er færdig. Er der noget tilbage, kan det sagtens spises dagen efter.

salat
25 min.
Salat

Del salaten i mundrette stykker, skyl den, og tør den i en salatslynge.

Vend salaten med tranebærvinaigrette, og drys med de hakkede mandler.

kullerfilet uden skind
35 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker, og krydr dem med salt og peber. Vend fisken i fisken i lidt rug- eller hvedemel, og steg den på en meget varm pande i godt med neutral olie.

Fisken steges i 2-3 min., indtil den begynder at blive gylden og sprød. 

Tilsæt et par klatter koldt smør. Lad det bruse af, hvorefter fisken vendes, og steges i kort tid på den anden side. Krydr med lidt god salt, og server straks.

citron
40 min.
Anretning

Som vist på billedet. Gerne med lidt citron til fisken.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?