Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog 2 dl vand op med 50 g salt. Sæt gryden til side, og kom mandlerne i vandet. Lad mandlerne salte i mindst 10 minutter.
Kasser saltvandet, kom de afdryppede mandler i et ildfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 min., til de er gyldne, og får et lille lag hvid saltcoating. Lad dem køle lidt af, og hak dem groft.
Skær tranebær i mindre stykker. Pres saften fra ½ citron i en skål, og rør den med samme mængde (rør)sukker, som der er saft. Når sukkeret er opløst, vendes de hakkede tranebær i. Lad det trække 10-15 minutter. Vend det med samme mængde god olivenolie, som der er sukker/citronsaft.
Kom kikærterne i en sigte, og skyl dem med varmt vand. Blend dem i en blender med pillede hvidløgsfed, tahin, hummuskrydderiblandingen (gem lidt til at drysse over til sidst), 1 dl god olivenolie, saften fra 1/2 citron samt evt. lidt vand. Smag humussen til med salt. Kom hummus i en bredbundet skål. Drys med lidt ekstra olivenolie, det sidste af krydderiblandingen, og din hummus er færdig. Er der noget tilbage, kan det sagtens spises dagen efter.
Del salaten i mundrette stykker, skyl den, og tør den i en salatslynge.
Vend salaten med tranebærvinaigrette, og drys med de hakkede mandler.
Del fisken i mindre stykker, og krydr dem med salt og peber. Vend fisken i fisken i lidt rug- eller hvedemel, og steg den på en meget varm pande i godt med neutral olie.
Fisken steges i 2-3 min., indtil den begynder at blive gylden og sprød.
Tilsæt et par klatter koldt smør. Lad det bruse af, hvorefter fisken vendes, og steges i kort tid på den anden side. Krydr med lidt god salt, og server straks.
Som vist på billedet. Gerne med lidt citron til fisken.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.
Kundekommentarer ()