0
Skindstegt filet af laks med pære og mynte-tabbouleh med ristede hasselnødder

Skindstegt filet af laks med pære og mynte-tabbouleh med ristede hasselnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem!

  1. Kom bulgur i en skål sammen med 1 tsk. salt pr. pose bulgur, og hæld kogende vand over, til det står ca. 2-3 cm over bulguren. 
  2. Lad bulguren trække i 10-15 min. Hæld den i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra. 
  3. Skær pærer i tynde skiver, og snit rødløget så fint du kan. 
  4. Skyl, tør og hak mynte (gem lidt til pynt). 
  5. Pil og hak hvidløg fint.
  6. Vend den hakkede mynte i den let afkølede bulgur sammen med pærer og rødløg.
  7. Tilsæt generøse mængder af god velsmagende ekstra jomfru olivenolie, citronsaft og finthakket hvidløg, og smag det hele til med Tabboulehkrydderiet samt salt og peber. 
  8. Vend til sidst plukkede, skyllede og tørrede salatblade og hakkede hasselnødder i.
  9. Krydr laksen med salt og peber på kødsiden. 
  10. Varm en god støbejerns eller slip let pande op til medium til høj varme. Steg laksen på skindsiden på en den varm pande ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. afhængig af tykkelse. 
  11. Når laksen er sprød og gylden på skindsiden, tilsættes et par klumper frisk smør og der skrues ned til medium varme. Steg derefter laksen i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side, mens du drypsteger. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. 
Anretning

Som vist på billedet drysset med lidt mynteblade. Server evt. citronbåde til, og hæld lidt ekstra jomfruolivenolie over retten.

 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?