0
Skindstegt filet af lyssej med pære og mynte-tabbouleh med ristede hasselnødder

Skindstegt filet af lyssej med pære og mynte-tabbouleh med ristede hasselnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem!
  1. Kom bulgur i en skål sammen med 1 tsk. salt pr. pose bulgur. Hæld kogende vand over, til det står ca. 2-3 cm over bulguren.
  2. Lad bulguren trække i 10-15 min. Hæld den i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra.
  3. Skær pærer i tynde skiver, og snit rødløget, så fint du kan.
  4. Skyl, tør og hak mynte (gem lidt til pynt).
  5. Vend den hakkede mynte, pærer og rødløg i den let afkølede bulgur.
  6. Tilsæt generøse mængder af god velsmagende ekstra jomfru olivenolie, citronsaft og finthakket hvidløg. Smag det hele til med Tabboulehkrydderiet samt salt og peber.
  7. Vend til sidst plukkede, skyllede og tørrede salatblade og hakkede hasselnødder i.
  8. Soigner fisken, og del den i portionsstykker.
  9. Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.
  10. Steg fisken på skindsiden (se video ovenover) i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande.
  11. Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
  12. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.
  13. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.
Anretning

Som vist på billedet drysset med lidt mynteblade. Server evt. citronbåde til, og hæld lidt ekstra jomfruolivenolie over retten.

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?