0
Skindstegt filet royal af kulmule med rødbeder i honning, smørdampet spidskål og løg/æblesalat med estragon og sesamolie

Skindstegt filet royal af kulmule med rødbeder i honning, smørdampet spidskål og løg/æblesalat med estragon og sesamolie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Skyl og tør fileterne. Steg dem - kun på skindsiden - på en pande i olie i ca. 6 min ved medium til høj varme.

Rødbeder: Skræl rødbederne (på billedet er der brugt stribede rødbeder) og skær dem i passende størrelse både. Rist dem på en pande med olie tilsat honning. Lad rødbederne karamellisere med honningen i ganske kort tid og smag til med salt og peber.

Spidskål: Skær kålen i runde skiver og damp dem i gryde under låg sammen med smør og en smule vand tilsat salt. Damp kålen i ca. 4 min - der skal stadigvæk være bid i den.

Salat: Skær skalotteløg og æbler i små tern og vend dem sammen med friskhakket estragon og sesamolie. Smag til med salt og peber.

Tip: Du kan selv lave sin egen sesamolie ved at riste sesamfrø på en tør pande til de er let gyldne. Kom frøene på flaske og tilsæt koldpresset rapsolie. Så har du den perfekte hverdagsolie til salater, grøntsager m.m.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK