0

Skindstegt fjæsing med appelsinmynteolie og varm krydret champignon/valnøddepilau

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Olie: Riv skallen af appelsinen og hak myntebladene fint. Kom begge dele i en skål og rør det sammen med 3 spsk. olie, salt og peber. Lad det trække i 15 min. og pres derefter saften af ½ appelsin i og smag til.

Pilau: Pil løg og hvidløg, rens champignonerne og snit det hele i tynde skiver. Varm lidt olie op i en sauterpande og sauter løgene sammen med kanel og nelliker til løgene er klare. Tilsæt risene og sauter videre til de også er klare. Tilsæt hønsefonden, kog op under låg og lad det simre ved lav varme i 8 min. Sluk for varmen og lad det trække i yderligere 8 min. Rist imens champignonerne i lidt olie i en gryde sammen med hvidløg, salt og peber til de er gyldne. Hak valnødderne groft, rør dem i sammen med chili og fintrevet citronskal og rist i yderligere 1-2 min. Vend forsigtigt champignoner og grofthakket persille i risene og smag til med citronsaft, salt og peber. Server straks!

Fisk: Rids skindet med en skarp kniv, krydr med salt og peber og steg fileterne på skindsiden til kødet er hvidt og mørt og skindet sprødt – de skal ikke vendes undervejs. Tag panden af varmen og lad fileterne hvile i yderligere 2 min. Anret dem på et lunt fad, dryp olien over og server straks.

Server sammen med en sprød grøn salat, en kold yoghurtsauce og godt brød til.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?