Tahincreme: Rør yoghurt, tahin, presset hvidløg, salt og peber sammen i en skål og smag til med rigeligt citronsaft.
Harissastegte kartofler: Skrub kartoflerne godt, kog dem 6 min. i velsaltet vand og lad dem køle lidt af. Halver dem en enkelt gang og rist dem gyldne på panden i olivenolie. Vend harissaen i, når kartoflerne er ristet let gyldne og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Vinaigrette: Rist valnødderne let gyldne på en tør pande og hak dem. Snit koriander- og mynteblade groft og hak den rensede chili og skalotteløget helt fint. Kom det hele i en skål og tilsæt valnødder, sukker, 4 spsk. olivenolie, salt og peber og smag til med citronsaft.
Fisk: Skrab skindet fri for evt. skæl og dup fisken tør på begge sider. Lav to ridser i skindet på hver filet og krydr med salt og peber. Varm lige dele smør og olie på en pande og lad det bruse af. Læg fileterne på med skindsiden nedad og steg 3-5 min. til skindet er gyldent og sprødt. Vend kun fileterne, hvis kødet ikke er gennemstegt, når skindet er sprødt.
Server med en sprød grøn salat til.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kommentarer og forslag til opskriften