0

Skindstegt fjæsing med kartoffel-spidskålssalat med sennep og peberrod og 4 løgs-kompot

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kompot: Trim alle løgene. Snit 2 forårsløg i skrå skiver, rødløg og skalotteløg i tynde både og 1 fed hvidløg i tynde skiver. Kom det hele i en gryde sammen med timianblade, 2 spsk. honning, 2 spsk. hvidvinseddike og friskkværnet peber, læg låg på og kog kompotten forsigtigt op. Lad løgene dampe i 2 min., tag gryden af varmen og stil den på køl ½ times tid gør den smages til.

Salat: Skrub kartoflerne, kog dem møre i letsaltet vand og lad dem køle af. Snit spidskålen i meget fine strimler og 1 forårsløg i tynde skiver. Pres 1 fed hvidløg ned i en skål og rør cremefraiche, 1 spsk. olie, 1 spsk. hvidvinseddike, sennep og peberrod i og smag til med honning, salt og peber. Vend kål og løg i og lad det marinere i 20 min. Skær kartoflerne i tern eller skiver, snit dilden fint og vend det hele i salaten. Smag til igen.

Fisk: Rids skindet med en skarp kniv, krydr med salt og peber og steg fileterne på skindsiden til kødet er hvidt og mørt og skindet sprødt - de skal ikke vendes undervejs. Tag panden af varmen og lad fileterne hvile i yderligere 2-3 min. før de serveres.

Server sammen med bagte nye gulerødder, en sprød grøn salat og groft kernerugbrød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?