0

Skindstegt fjæsing med kold spinaturtesauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Allergener:
Æg

Fremgangsmåde

Sauce: Skyl spinaten godt og læg den i en gryde med 1 spsk. vand og et nip salt. Læg låg på og damp spinaten til den lige er faldet sammen. Køl den af og pres så meget af væden ud af den som muligt. Kom spinat, purløg, persille, kapers, ansjosfilet, pillet æg, eddike, 2 spsk. olie, salt og peber i en foodprocessor og kør til en tyk, cremet konsistens og smag til.

Fisk: Dup fisken tør og lav to ridser i skindet på hver filet. Varm 1 tsk. olie og smørret op på en pande og læg fileterne på med skindsiden nedad. Steg stille og roligt til skindet er sprødt og kødet er netop mørt - de skal ikke vendes. Dryp med citronsaften og server straks med saucen til.

Server sammen med hvid bønnepuré og dampede grøntsager.

Hvid bønnepuré

½ dl olivenolie

1 fed hvidløg

1 kvist rosmarin

skal fra 1 usprøjtet citron

500 g opblødte hvide bønner

salt

Kog bønnerne helt møre og bløde i letsaltet vand og dræn godt. Varm olien op i en kasserolle, tilsæt finthakket hvidløg, den hele rosmarinkvist og revet citronskal og varm det igennem. Kom bønnerne ved og sauter 2 min. Tag rosmarinkvisten op, knus bønnerne til en grov mos med en flad grydeske og smag til med salt.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.