0
Skindstegt hvilling a la fettuccine di Campofilone med hjerte og tomatsalat

Skindstegt hvilling a la fettuccine di Campofilone med hjerte og tomatsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Æg, Bladselleri

Fremgangsmåde

Salat: Del hjertesalat i mundrette stykker, skyl dem grundigt i koldt vand og slyng dem i en slatslynge. Halver tomaterne eller skær dem i kvarte. Drys med lidt salt, peber og sukker, og lad dem gerne trække i en skål i 10-15 minutter. Pil og snit rødløget så fint som muligt. Vend de snittede løg med citronsaft, og lad det trække 5 minutter. Rør derefter med 1-2 spsk. sukker. Vend salat, tomat og rødløg (inkl. sukker/citronlage) sammen med genrøse mængder af din bedste olivenolie samt basilikum der er plukket og hakket. Gem halvdelen af basilikummen til pastaen.

Fettuccine: Klip posen med tomatsugo´en (saucen) op ved markeringen, og kom saucen på en pande. Fyld varmt vand i posen, hvor saucen var i, til markeringen. Kom det på panden, og kog det hele igennem. Tilsæt pastaen, og lad den simre i 3-4 minutter, mens du rører og vender i pasta og sugo med jævne mellemrum. Tilsæt evt. lidt ekstra vand undervejs. Smag saucen til med salt og peber samt evt. lidt sukker, og tilsæt det sidste hakkede basilikum. Steg fisken, samtidig med at du laver pastaen.

Fisk: Soigner fisken, og lav evt. 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Læg gerne et let pres på fisken de første ca. 30 sekunder f.eks. med en tallerken. Dette forhindrer, at fisken buer/trækker sig sammen, og dermed opnår du det sprødeste skind. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre på skindsiden, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt derefter et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er fisken klar til servering.

Anretning: Som vist på billedet. Riv peccorino og drys det over retten ved bordet.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?