Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog bulgur i 8-10 min. i rigeligt saltet vand. Dræn den i en sigte, og lad den køle lidt af.
Skræl og riv peberroden. Riv den yderste del af skallen på citronen, og pres saften fra. Rør det hele sammen med en skefuld sennep (hvis du har), og pisk derefter god olivenolie i, til du synes smagen er god. Den må gerne være markant og kraftigt smagende af alle elementerne.
Rib bønnerne, og kog dem møre i godt saltet vand. De skal koge i mindst 8-10 minutter. Skræl rødbeder, og skær dem i strimler - brug et mandolinjern. Vend det hele sammen med den kogte og drænede bulgur. Kom vinaigretten i, og smag til med salt og peber.
Del fisken i mindre stykker. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er fisken klar til servering.
Som vist på billedet.
NB Billedet viser opskriften lavet med laks, men i denne uge får du hvilling.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()