0
Skindstegt hvilling med fettuccine Provençale og Pecorino Romano

Skindstegt hvilling med fettuccine Provençale og Pecorino Romano

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Allergener:
Hvedemel, Æg, Bladselleri

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
grøn courgetterødløghvidløgrød peberfrugt
1 min.
Grøntsager:

Skyl peberfrugt og skær i tynde strimler. Skyl courgetten og del den på langs i 4 stykker, som derefter skæres i mindre stykker. Pil og finthak hvidløg. Pil rødløg og snit det fint.

pecorino romano
10 min.
Pasta & sugo

Steg hvidløg og rødløg ved medium varme i olivenolie på en pande, til de netop begynder at blive gyldne. Tilsæt courgetter og peberfrugt og steg igennem i 2-3 minutter. Klip posen med tomatsugoen (saucen, der ligger i pakken med pastaen) op ved markeringen, og kom saucen på panden med de stegte grøntsager. Hæld vand i posen, hvor saucen var i (til markeringen), kom det på panden og kog det hele igennem. Tilsæt pastaen til panden og lad den simre i 3-4 minutter, mens du rører og vender pasta og sugo med jævne mellemrum. Spæd evt til med ekstra vand hvis det er nødvendigt. Smag til med salt og peber og vend med 2/3 a pecorinoen der er revet fint.

hvillingfilet med skind
20 min.
Fisk:

Soigner imens fisken, og del den i portionsstykker – lav evt. 2-3 ridser i skindet (se video ovenover). Krydr fisken med salt og peber og steg den i 2-3 min på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

25 min.
Anretning:

Som anvist på billedet - riv det sidste Pecorino over ved servering.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.