0
Skindstegt hvilling med fettuccine Provençale og Pecorino Romano

Skindstegt hvilling med fettuccine Provençale og Pecorino Romano

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Allergener:
Hvedemel, Æg, Bladselleri

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
grøn courgetterødløghvidløgrød peberfrugt
1 min.
Grøntsager:

Skyl peberfrugt og skær i tynde strimler. Skyl courgetten og del den på langs i 4 stykker, som derefter skæres i mindre stykker. Pil og finthak hvidløg. Pil rødløg og snit det fint.

pecorino romano
10 min.
Pasta & sugo

Steg hvidløg og rødløg ved medium varme i olivenolie på en pande, til de netop begynder at blive gyldne. Tilsæt courgetter og peberfrugt og steg igennem i 2-3 minutter. Klip posen med tomatsugoen (saucen, der ligger i pakken med pastaen) op ved markeringen, og kom saucen på panden med de stegte grøntsager. Hæld vand i posen, hvor saucen var i (til markeringen), kom det på panden og kog det hele igennem. Tilsæt pastaen til panden og lad den simre i 3-4 minutter, mens du rører og vender pasta og sugo med jævne mellemrum. Spæd evt til med ekstra vand hvis det er nødvendigt. Smag til med salt og peber og vend med 2/3 a pecorinoen der er revet fint.

hvillingfilet med skind
20 min.
Fisk:

Soigner imens fisken, og del den i portionsstykker – lav evt. 2-3 ridser i skindet (se video ovenover). Krydr fisken med salt og peber og steg den i 2-3 min på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

25 min.
Anretning:

Som anvist på billedet - riv det sidste Pecorino over ved servering.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.