Soigner forårsløg og skær den hvide og lysegrønne del i mindre stykker. Skær de grønne toppe meget fint. Bælg ærterne. Pluk, skyl og hak mynten. Kom en klump smør og lidt god olivenolie i en sauteause og sauter den lyse del af forårsløgene til de er bløde - ærter på og sautér med i 1 minut. Kom de forkogte perlespelt på og kog igennem med cremefraiche. Kog til cremet konsistens og smag til med salt og peber samt hakket mynte. Vend til sidst de fintsnittede løgtoppe i.
Som vist - pynt evt. med lidt mynte.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()