0
Skindstegt kuller med frikassé af perlespelt samt nye ærter og løg med mynte

Skindstegt kuller med frikassé af perlespelt samt nye ærter og løg med mynte

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlespelt
1 min.
Perlespelt:
Kog de omhyggeligt skyllede spelt i rigeligt saltet vand i ca. 15 min. Dræn overskydende væde fra, og lad kornene afkøle let.
ærter i bælgcreme fraiche 38%mynteforårsløg
10 min.
Frikassé af perlespelt, nye ærter, løg og mynte:

Soigner forårsløg og skær den hvide og lysegrønne del i mindre stykker. Skær de grønne toppe meget fint. Bælg ærterne. Pluk, skyl og hak mynten. Kom en klump smør og lidt god olivenolie i en sauteause og sauter den lyse del af forårsløgene til de er bløde - ærter på og sautér med i 1 minut. Kom de forkogte perlespelt på og kog igennem med cremefraiche. Kog til cremet konsistens og smag til med salt og peber samt hakket mynte. Vend til sidst de fintsnittede løgtoppe i.

25 min.
Fisk:
Soigner imens fisken, og del den i portionsstykker – lav evt. 2-3 ridser i skindet  . Krydr fisken med salt og peber og steg den i 2-3 min på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.
30 min.
Anretning:

Som vist - pynt evt. med lidt mynte.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?