0
Tacos med skindstegt hvilling, glacerede gulerødder og avocado-crema

Tacos med skindstegt hvilling, glacerede gulerødder og avocado-crema

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

De små tortillas er bagt efter traditionel metode, hvor man bruger majsmel, behandlet med læsket kalk, kaldet massa harina, til at bage med. Smagen er autentisk mexikansk, og bliver kun bedre, hvis man har tid til at opvarme tortillaerne enkeltvis på en glohed pande, og derefter pakke dem ind i viskestykker, for at holde på varme og fugt.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hjertesalatappelsinavokado
1 min.
Klargøring af grøntsagerne

Salaten skylles, slynges tør, og skæres i fine strimler.

Løget skæres i superfine strimler, og vendes med 1 spsk. eddike og 1 spsk. sukker pr. løg. Lad løgene stå og trække.

Skallen af den ene appelsin rives fint, saften presses af resten.
Kødet tages ud af avocadoen, og det moses sammen med creme frisk. 
Smag til med appelsinsaft, salt og peber (resten af saften skal bruges senere). Smagen skal være frisk og syrlig.

hvillingfilet med skindMajs tortillasfajita krydderi
10 min.
Klargøring af fisk og tacos.

Tacos varmes ved at pakke dem ind i et fugtigt viskestykke, og så give dem max. gas i mikroovnen i 2-4 minutter, alt efter hvor mange du laver mad til. Lad dem forblive pakket ind, til I skal spise.
Hvis man har god tid, smager det endnu bedre at varme hver tortillas 15 sek. på den ene side på en hed pande uden fedtstof, og derefter løbende stable dem i viskestykket, for at holde dem varme.

Fisken skæres ud i stykker, der nogenlunde i længden passer til en taco, vendes i en blanding af mel og fajitakrydderiet (1 stor spsk mel til en pose krydderi), og steges sprøde i olie på en pande. 
Krydr med salt og peber, og lad fisken dryppe af på fedtsugende papir.


gulerødder i julienneappelsin
25 min.
Gulerødder

Gulerødderne steges i smør på fiskepanden i ca. ét minut. Hæld den resterende appelsinsaft over, og lad det koge helt væk. Smag til med appelsinskal, salt og sukker.

30 min.

Servér tortillas, fisk, løg, salat og avocadocremen på et stort fad, og saml selv dine tacos ved bordet. Giv evt. en god chillisauce til også.

Bonusinfo

Fajita indeholder:

25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt. 

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?