0
Skindstegt hvilling/kuller med persillerødder og kartoffelsalat i miso-sesam vinaigrette

Skindstegt hvilling/kuller med persillerødder og kartoffelsalat i miso-sesam vinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartofler:

Skyl og skrab kartoflerne. Kog dem møre i rigeligt, saltet vand i 15-18 min. Kom kartoflerne i et dørslag, og lad dem dampe af og køle lidt ned til senere. 

persillerod
5 min.
Persillerødder:

Skyl persillerødderne, og skræl dem. Er de store, deles de på langs. Steg dem på en pande i lidt smør og olie, til de er møre med bid. Krydr med salt og peber.

brun misoeddikehvidløgskalotteløgtamari/soyaristet sesamolie
10 min.
Miso-sesam vinaigrette:

Pil og hak hvidløg og skalotteløg fint.

Kom skalotteløg og hvidløg i en morter eller blender sammen med soya og miso. Kør det hele til en glat masse med ca. 1 tsk. sukker pr. person, 1/2 spsk. olivenolie pr. person og en smule af din bedste eddike (gerne en 50/50 af balsamico og hvidvinseddike). Smag til med sesamolie.

kartoflerpersillerodbredbladet persille
25 min.
Kartofler, persillerødder & miso-sesam vinaigrette

Skær kartoflerne i mindre stykker, og vend dem og de stegte rødder med miso-sesam vinaigrette. Smag til med salt og peber, og anret i en skål. Skyl persillen, tør den, og hak den groft. Vend den sammen med kartofler og rødder. 

hvillingfilet med skind
30 min.
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.

Steg fisken på skindsiden (se video ovenover) i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande.

Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.

Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. 

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?