0
Skindstegt hvilling/kuller med spaghetti i tomatsauce med hjerte og tomatsalat

Skindstegt hvilling/kuller med spaghetti i tomatsauce med hjerte og tomatsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salat: Del hjertesalat i mundrette stykker, skyl dem grundigt i koldt vand og slyng dem i en salatslynge. Halver tomaterne eller skær dem i kvarte. Drys med lidt salt, peber og sukker, og lad dem gerne trække i en skål i 10-15 minutter. Pil og snit rødløget så fint som muligt. Vend de snittede løg med citronsaft, og lad det trække 5 minutter. Rør derefter med 1-2 spsk. sukker. Vend salat, tomat og rødløg (inkl. sukker/citronlage) sammen med genrøse mængder af din bedste olivenolie.

Spaghetti: Kog spaghetti efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra i et dørslag og kom pastaen tilbage i gryden hvor du kogte den. Kom tomatsaucen ved og varm igennem mens du vender rundt sammen med en generøs klat smør eller god olivenolie. Smag til med revet peccorino (gem lidt til senere) og salt og peber.

Fisk: Soigner fisken, og lav evt. 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Læg gerne et let pres på fisken de første ca. 30 sekunder f.eks. med en tallerken. Dette forhindrer, at fisken buer/trækker sig sammen, og dermed opnår du det sprødeste skind. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre på skindsiden, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt derefter et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er fisken klar til servering.

Anretning

Som vist på billedet. Riv peccorino og drys det over retten ved bordet.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?