Skyl og skær peberfrugt og tomat i tern af ca. 1 x 1 cm. Pil hvidløget, samt skær i tynde skiver. Rist dem i generøse mængder af en god olivenolie, til de bliver gyldne uden at branke. Tilsæt peberfrugt, og sautér ved jævn varme uden de tager farve, men bliver møre og søde. Tilsæt lidt lys eddike og romescokrydderiet (PAS PÅ DET ER STÆRKT!) og lad det hele simre sammen i ca. 15 min under låg (tilsæt evt. lidt vand, efterhånden som væden fordamper!). Når det meste af væden er kogt ind og peberfrugterne er helt møre, blendes det hele sammen med et par skefulde olivenolie. Blend i en foodprocessor eller brug en stavblender. Blend kun til du har en rustik - men dog forholdsvis homogen masse. Smag til med salt og peber og lidt sukker.
Skrab og skyl kartoflerne - kog dem møre i rigeligt, godt saltet vand. Lad dem dampe godt af i et dørslag, og lad dem køle let af. Skær dem i skiver, og vend med den lune romescosauce og hakkede kapers.
Del fisken i mindre stykker og med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.
Steg fisken på skindsiden i 2-3 min i lidt neutral olie på en meget varm pande.
Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.
Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.
Som vist på billedet.
Romescokrydderi indeholder:
30% sød paprika, 20% mandler, 10% hasselnødder, 15% bitter røget paprika, 20% urtebouillon, 2% cayenne, 2% chili flager, 1% safran
Kundekommentarer ()