0
Skindstegt kuller med stegt blomkål & lun kartoffelsalat med kapers og romescosauce

Skindstegt kuller med stegt blomkål & lun kartoffelsalat med kapers og romescosauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rød peberfrugtromesco krydderitomaterhvidløg
1 min.
Romescosauce:

Skyl og skær peberfrugt og tomat i tern af ca. 1 x 1 cm. Pil hvidløget, samt skær i tynde skiver. Rist dem i generøse mængder af en god olivenolie, til de bliver gyldne uden at branke. Tilsæt peberfrugt, og sautér ved jævn varme uden de tager farve, men bliver møre og søde. Tilsæt lidt lys eddike og romescokrydderiet (PAS PÅ DET ER STÆRKT!) og lad det hele simre sammen i ca. 15 min under låg (tilsæt evt. lidt vand, efterhånden som væden fordamper!). Når det meste af væden er kogt ind og peberfrugterne er helt møre, blendes det hele sammen med et par skefulde olivenolie. Blend i en foodprocessor eller brug en stavblender. Blend kun til du har en rustik - men dog forholdsvis homogen masse. Smag til med salt og peber og lidt sukker.

kartoflersaltede kapers
2 min.
Kartoffelsalat:

Skrab og skyl kartoflerne - kog dem møre i rigeligt, godt saltet vand. Lad dem dampe godt af i et dørslag, og lad dem køle let af. Skær dem i skiver, og vend med den lune romescosauce og hakkede kapers.

blomkål
25 min.
Blomkål:
Fjern de yderste blade, og skær derefter kålen i buketter. Del evt. de største buketter i mindre stykker. Skyl dem grundigt i koldt vand, og afdryp for vand. Varm en pande op ved middelhøj varme. Tilsæt lidt god olivenolie og en generøs klump smør, og steg kålen i ca. 3-4 min på hver side. Kålen skal have en mørk gylden overflade og være blød i midten. Man kan med fordel stege med låg på for hurtigere tilberedning. Krydres med salt og masser af sort peber.
kullerfilet med skind
30 min.
Skindstegt fisk:

Del fisken i mindre stykker og med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.

Steg fisken på skindsiden i 2-3 min i lidt neutral olie på en meget varm pande.

Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.

Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Romescokrydderi indeholder:

30% sød paprika, 20% mandler, 10% hasselnødder, 15% bitter røget paprika, 20% urtebouillon, 2% cayenne, 2% chili flager, 1% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?