Skyl og skær peberfrugt og tomat i tern af ca. 1 x 1 cm. Pil hvidløget, samt skær i tynde skiver. Rist dem i generøse mængder af en god olivenolie, til de bliver gyldne uden at branke. Tilsæt peberfrugt, og sautér ved jævn varme uden de tager farve, men bliver møre og søde. Tilsæt lidt lys eddike og romescokrydderiet (PAS PÅ DET ER STÆRKT!) og lad det hele simre sammen i ca. 15 min under låg (tilsæt evt. lidt vand, efterhånden som væden fordamper!). Når det meste af væden er kogt ind og peberfrugterne er helt møre, blendes det hele sammen med et par skefulde olivenolie. Blend i en foodprocessor eller brug en stavblender. Blend kun til du har en rustik - men dog forholdsvis homogen masse. Smag til med salt og peber og lidt sukker.
Skrab og skyl kartoflerne - kog dem møre i rigeligt, godt saltet vand. Lad dem dampe godt af i et dørslag, og lad dem køle let af. Skær dem i skiver, og vend med den lune romescosauce og hakkede kapers.
Del fisken i mindre stykker og med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.
Steg fisken på skindsiden i 2-3 min i lidt neutral olie på en meget varm pande.
Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.
Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.
Som vist på billedet.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Romescokrydderi indeholder:
30% sød paprika, 20% mandler, 10% hasselnødder, 15% bitter røget paprika, 20% urtebouillon, 2% cayenne, 2% chili flager, 1% safran
Kundekommentarer ()