0
Skindstegt hvilling og jordskokke- og æblesalat med peberrod og spinat samt citrontimiankartofler

Skindstegt hvilling og jordskokke- og æblesalat med peberrod og spinat samt citrontimiankartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflercitrontimian
0 min.
Citron-timiankartofler:

Skyl og halvér kartoflerne, og læg dem i et ovnfast fad med skærefladen opad. Dryp med god olivenolie, og riv citronskal samt finthakkede timianblade over. Krydr med salt og peber, og bag kartoflerne i en 200 grader varm ovn i 30-40 min., til de er møre og gyldne.

citron
2 min.
Dressing:

Rør god olivenolie sammen med masser af revet peberrod, brug en mængde efter din smag. Juster smagen med salt, peber og lidt citronsaft og flydende honning.

jordskokkerbabyspinatrødt æblepeberrodcitron
15 min.
Jordskok/æblesalat:

Skrub eller skræl jordskokkerne grundigt, og skyl æblerne. Skær jordskokkerne på et mandolinjern, eller skær fine skiver med en kniv. Kom jordskokkerne i iskoldt vand i 5-10 min. Skyl spinaten, og tør den i en salatslynge sammen med jordskokkerne. Skær æblerne i tynde både, og pres citronsaft over dem for at undgå, at de bliver brune. Vend det hele sammen med dressingen, og smag til med salt, peber og lidt flydende honning eller sukker. 

hvillingfilet med skind
35 min.
Fisk:

Soigner fisken, og fjern evt. de sidste skæl, hvis der sidder nogen tilbage. Dette gøres nemt ved at skrabe skindet med en kniv fra halen i retning mod hovedet (fra den smalle mod den tykke ende). Lav evt. 2-3 fine ridser i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Læg evt. et par hele upillede hvidløgsfed på panden, hvis du har, og lad dem stege sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

40 min.
Anretning:

Som vist. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?