Kartofler: Skrub kartoflerne godt og skær dem i ½ cm tykke skiver. Pil skalotteløg og hvidløg og skær dem i tynde skiver. Pluk timianblade af stilkene. Læg kartofler, løg, hvidløg og timian lagvist i et smurt ovnfast fad afsluttende med et lag kartofler – krydr hvert lag med salt og peber. Hæld hvidvin henover, dryp med olivenolie og fordel smørret i små klatter på toppen. Dæk fadet med folie og bag kartoflerne ca. 25 min. ved 175°C til de er knap møre. Tag folien af, skru op til 225°C og bag videre til toppen er gylden og kartoflerne helt møre.
Rødbedesalat: Skræl rødbederne og snit dem i papirtynde skiver med en kartoffelskræller. Pisk citronsaft, honning, spidskommen, koriander, salt, peber og 2-3 spsk. olivenolie godt sammen. Smag til, hæld dressingen over rødbederne og vend forsigtigt rundt. Lad salaten marinere 20 min. og smag til en sidste gang.
Fisk: Skrab fileterne fri for evt. urenheder og dup dem tørre. Vend fileterne i hvedemel krydret med salt og peber - bank al overskydende mel af. Smelt en blanding af smør og olie og lad det bruse af. Læg fileterne på panden med skindsiden nedad og steg 2 min. Vend fileterne og steg yderligere 1 min.
Anretning: Læg en bund af kartofler på midten af hver tallerken. Placer 1-2 skindstegte fileter ovenpå og dryp med lidt væde fra kartoflerne. Læg rødbedebånd hele vejen rundt og server med en god grøn salat eller dampede bønner til.
Kommentarer og forslag til opskriften