0
Skindstegt kuller/hvilling på hvide bønner med bacon og gulerødder

Skindstegt kuller/hvilling på hvide bønner med bacon og gulerødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerødderløghvide bønnerflåede og hakkede tomaterbacon i terngræsk linsesuppe krydderi
1 min.
Klargøring

Baconen sættes over at stege i lidt olie i en dyb pande eller bred gryde, der kan rumme hele retten til sidst.

Gulerødderne skrælles og skæres i mundrette, rustikke stykker.

Løgene pilles, deles i halve, og snittes i tynde skiver på langs.

Løg og gulerødder steges sammen med baconen, til de bliver gyldne.  Linsekrydderiet tilsættes, og steger med et minuts tid efterfulgt af hakkede tomater og de drænede bønner. 

Hæld så meget vand ved retten, at væsken står 2-3 cm over grøntsagerne, og lad den simre under låg, mens fisken steger.

kullerfilet med skindPrimitivo surdejs bolle med fuldkorn
15 min.
Fisken

Brødene ristes eller lunes i ovnen.

Fisken duppes tør, og skæres i portionsstykker.
Krydr med salt og peber på skindsiden, og steg fisken på en slip-let-pande med skindsiden nedad i 50/50 olie og smør.  

Når skindet er gyldent og sprødt, vendes fisken og "kysser" panden på kødsiden et halvt minuts tid, og så er den færdig.

 

30 min.
Servering

Grøntsagerne anrettes i dybe tallerkener, fisken lægges ovenpå, og brødet gives til.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?