0

Skindstegt hvillingfilet med hvidløg, salvie og citron på grov olivenkartoffelmos

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Læg dem i en gryde med vand, kog op, tilsæt ½ tsk. salt og kog til de er møre. Hak imens oliven og persille (ikke for fint). Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem lige dampe møre. Varm fløden op i en lille kasserolle. Varm 2 spsk. olivenolie op ved lav varme i en gryde, tilsæt kartoflerne og sauter 2-3 min. Sluk for varmen og mos kartoflerne groft med en gaffel. Rør yderligere 2 spsk. olie, muskatnød, varm fløde, oliven og persille i og smag til med salt og peber. Anret mosen på midten af varme tallerkner.

Fisk: Hak hvidløg og salvie fint. Dup fileterne tørre og krydr med salt og peber. Varm 2 spsk. olie op på panden og læg fileterne på med skindsiden nedad. Rist til skindet er blevet gyldent, vend og steg yderligere 1-2 min. til kødet lige er mørt. Tag fileterne af og anret dem ovenpå kartoffelmosen. Kom smørret på panden og sauter hvidløg og salvie til det kun lige begynder at blive gyldent. Tilsæt citronsaften, krydr med salt og peber og hæld "saucen" over fileterne. Server straks.

Server sammen med godt italiensk brød og en god tomatsalat med feta og balsamico.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.