0
Skindstegt lyssej med salat af perlespelt, glaskål og purløg dertil ristet boghvede og Krystal Karl

Skindstegt lyssej med salat af perlespelt, glaskål og purløg dertil ristet boghvede og Krystal Karl

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

glaskålpurløgcitronperlespeltmayonnaisekrystal karl
1 min.
Salat af perlespelt, glaskål og purløg dertil ristet boghvede og Krystal Karl

Kog perlespelt i rigeligt letsaltet vand i 10 minutter. Lad den dryppe af i en sigte, mens du laver resten af salaten:

Skræl og skær glaskål i tynde strimler - brug evt et mandolinjern. Snit purløg, så fint du kan. Riv osten på et rivejern.

Vend det hele sammen med mayo, og smag til med salt, peber og citronsaft.

lyssejfilet med skind
20 min.
Fisk:

Del fisken i portions stykker. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er fisken klar til servering.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med de ristede boghvedekerner.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?