0
Skindstegt hvilling med spinat og fettuccine i miso-sesam vinaigrette

Skindstegt hvilling med spinat og fettuccine i miso-sesam vinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem du skal bruge til retten.

brun misoeddikehvidløgskalotteløgtamari soya sauce
1 min.
Miso-sesam vinaigrette:

Rist sesamfrø på en tør pande, til de popper. Knus dem let i en morter med lidt salt.

Pil og hak hvidløg og skalotteløg fint.

Kom skalotteløg og hvidløg i en morter eller blender sammen med soya og miso. Kør det hele til en glat masse med ca. 1 tsk. sukker og 1 spsk. olivenolie pr. person, du laver mad til, samt lidt af din bedste eddike (gerne en blanding af balsamico og hvidvinseddike). Smag til med ristede sesamfrø samt limesaft (gem nogle limebåde og lidt sesamfrø til servering). Dressingen skal være salt, umami, sød og sur i god balance.

spinatfettuccine
10 min.
Fettuccine og spinat

Kog Fettuccine i rigeligt saltet vand i 2 min. Skyl imens spinaten grundigt, og slyng den tør i en salatslynge. Kom spinat i en stor skål med misodressingen. 

Dræn pastaen i et dørslag, og vend den med spinat og dressing. 

hvillingfilet med skind
25 min.
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.

Steg fisken på skindsiden i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande.

Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.

Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med de sidste sesamfrø, og server lime dertil.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?