Husk at vaske hænderne grundigt inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem du skal bruge til retten.
Rist sesamfrø på en tør pande, til de popper. Knus dem let i en morter med lidt salt.
Pil og hak hvidløg og skalotteløg fint.
Kom skalotteløg og hvidløg i en morter eller blender sammen med soya og miso. Kør det hele til en glat masse med ca. 1 tsk. sukker og 1 spsk. olivenolie pr. person, du laver mad til, samt lidt af din bedste eddike (gerne en blanding af balsamico og hvidvinseddike). Smag til med ristede sesamfrø samt limesaft (gem nogle limebåde og lidt sesamfrø til servering). Dressingen skal være salt, umami, sød og sur i god balance.
Kog linguine i rigeligt saltet vand efter anvisning på pakken. Skyl imens spinaten grundigt, og slyng den tør i en salatslynge. Kom spinat i en stor skål med misodressingen.
Dræn pastaen i et dørslag, og vend den med spinat og dressing.
Soignér fisken, og del den i portionsstykker.
Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.
Steg fisken på skindsiden i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande.
Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.
Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.
Som vist på billedet.
Drys med de sidste sesamfrø, og servér limebåde dertil.
PRODUCERET AF FAMILIEN SGAMBARO
Linguine betyder ”små tunger” på italiensk, og er en klassisk pastatype som egner sig rigtig godt til vongole og blåmuslinger eller bare som de er, med lidt olie, salt og peber samt friskrevet parmesan. Denne smagfulde linguine er udviklet i tæt samarbejde med Signor Sgambaro fra Veneto.
Durumhveden mølles unikt for Il Fornaio i Sgambaros egen mølle. Faktisk mølles durum kernerne hele 6 gange, for at opnå det ønskede resultat. Kun en mindre del af hvedens hårde klid frasorteres. Pastaen presses i bronzeforme og tørres nænsomt.
Med denne unikke process skabes en 50% fuldkornspasta, der både er smagfuld samt bevarer tekstur og smag fra hele durumhveden.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kundekommentarer ()