0
Skindstegt kuller med abrikos-tabbouleh og ristede mandler

Skindstegt kuller med abrikos-tabbouleh og ristede mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Fileterne deles i mindre stykker og krydres med salt og peber. Vend dem i lidt hvede (eller rugmel) og steg dem på en medium varm pande i godt med smør og neutral olie. Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min. til den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges i kort tid på den anden side.

Tabbouleh: Kom bulguren i en skål og hæld kogende vand over til det står ca. 1 cm over bulguren. Lad den trække i 10 min. og hæld den i en sigte så overskydende væde kan dryppe fra. Skær abrikoser i tern på ca. ½ cm og snit rødløget fint. Skyl, tør og hak persille og mynte. Vend krydderurterne i den let afkølede bulgur. Tilsæt god velsmagende ekstra jomfru olivenolie, citronsaft, finthakket hvidløg og smag det hele til med Tabboulehkrydderiet samt salt og peber. Vend til sidst plukkede, skyllede og tørrede salatblade og ristede mandler i.

Ristede mandler: Kom mandlerne i et ovnfast fad og dryp med lidt olivenolie og fint salt - bag dem i en 175 grader varm ovn i 12-15 minutter til de er gyldne.

Anretning: Som vist på billedet med lidt plukket persilleblade drysset over. Servér evt. citronbåde dertil - og hæld lidt ekstra jomfruolivenolie over retten.

*Tabboulehkrydderi: Rist 1 spsk. spidskommen og ½ spsk. korianderfrø på en tør pande og knus dem i en morter - bland med 1 spsk. sød paprika, salt og sort peber.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?