0
Skindstegt kuller med abrikos-tabbouleh og ristede mandler

Skindstegt kuller med abrikos-tabbouleh og ristede mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Hvede, Soya, Nødder, Jordnødder, Mandler, Sesam

Fremgangsmåde

Fisk: Fileterne deles i mindre stykker og krydres med salt og peber. Vend dem i lidt hvede (eller rugmel) og steg dem på en medium varm pande i godt med smør og neutral olie. Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min. til den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges i kort tid på den anden side.

Tabbouleh: Kom bulguren i en skål og hæld kogende vand over til det står ca. 1 cm over bulguren. Lad den trække i 10 min. og hæld den i en sigte så overskydende væde kan dryppe fra. Skær abrikoser i tern på ca. ½ cm og snit rødløget fint. Skyl, tør og hak persille og mynte. Vend krydderurterne i den let afkølede bulgur. Tilsæt god velsmagende ekstra jomfru olivenolie, citronsaft, finthakket hvidløg og smag det hele til med Tabboulehkrydderiet samt salt og peber. Vend til sidst plukkede, skyllede og tørrede salatblade og ristede mandler i.

Ristede mandler: Kom mandlerne i et ovnfast fad og dryp med lidt olivenolie og fint salt - bag dem i en 175 grader varm ovn i 12-15 minutter til de er gyldne.

Anretning: Som vist på billedet med lidt plukket persilleblade drysset over. Servér evt. citronbåde dertil - og hæld lidt ekstra jomfruolivenolie over retten.

*Tabboulehkrydderi: Rist 1 spsk. spidskommen og ½ spsk. korianderfrø på en tør pande og knus dem i en morter - bland med 1 spsk. sød paprika, salt og sort peber.

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 

Spidskommen, korianderfrø, persille og sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?