Artiskokker: Artiskokkerne soigneres og alle bladene tages af. Rengør midten for blomstertråde så du ender med at have et rent artiskokhjerte. Alle grønsager skæres i grove stykker og ristes kort sammen artiskokkerne i olivenolie. Tilsæt derefter citronsaft og hvidvin og kog af. Til sidst tilsættes bouillon og lad artiskokkerne simrer heri. De skal være møre i midten men stadig med lidt bid.
Svampe: Svampene skæres u di passdende stykker og steges på en meget varm pande. Lige inden de er færdige tilsættes 25 g smør til panden sammen med persille og hakket skalotteløg. Smag til.
Skindstegt kuller: Skindet skabes forsigtigt fri for skæl. Gør det evt. ned i en stor pose)-(NB. fra Skagenfood er dine fileterer altid skællet). Dub fisken på skindsiden med lidt køkkenrulle. Skindet skal være helt tørt. Varm en pande med lidt olie i bunden. Det skal være en god pande du stoler på:) Gerne med “slip let” belægning. Læg forsigtigt fisken på den varme pande og læg en form for pres på fisken, den vil nemlig trække sig sammen. Jeg lægger forsigtigt en gryde ovenpå fisken. Man kan høre når skindet steger. Når skindet er sprødt vendes fisken og panden tages af varmen. Kom gerne en lille klat smør på.
Sauce: Kogelagen fra artiskokkerne reduceres ned til ca. 3 dl. Tilsæt herefter piskefløde og kog det op, pisk nu 100 g smør og olivenolie deri. Smag til mig salt, peber og evt. citronsaft.
Anretning: Varm artiskokker i lidt af saucen og anret de stegte svampe heri. Læg artiskokken sammen med fisken på tallerkenen. Saucen lunes til ca. 60 grader. Derefter stavblendes den til en skum. Anret skummen ovenpå fisk og artiskokker.
Tips: Hvis artiskokker ikke kan findes har de fleste butikker dem på glas eller dåse. Her kan der laves en sauce af syltelagen. Men den skal have lidt kærlighed. Alternativt kan jordskokker også bruges. De har en smag der minder lidt om artiskokker.
Kom gerne lidt knust c-vitamin i din artiskok syltelage. Det holder på farven
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()