0
Skindstegt hvilling/kulmule med gremolata, black garlic stegte gnocchi samt romescosauce

Skindstegt hvilling/kulmule med gremolata, black garlic stegte gnocchi samt romescosauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rød peberfrugtromesco krydderiSkagenfood tomatsugohvidløg
1 min.
Romescosauce:

Skyl og skær peberfrugt i tern af ca. 1 x 1 cm. Rist tynde skiver af det rå hvidløg i generøse mængder af en god olivenolie til de bliver gyldne uden at branke. Tilsæt peberfrugt og sauter ved jævn varme uden de tager farve men er møre og søde. Tilsæt tomatsauce og lad det hele simre sammen med lidt citronsaft og romescokrydderiet (PAS PÅ DET ER STÆRKT!) i ca. 15 min. under låg. (tilsæt evt. lidt vand efterhånden som væden fordamper!). Når det meste af væden er kogt ind og peberfrugter er helt møre blendes det hele sammen med et par skefulde olivenolie. Blend i en foodprocessor eller brug en stavblender og blend kun til du har en rustik - men dog forholdsvis homogen masse. Smag til med salt og peber og lidt sukker.

black garlicbredbladet persillecitron
10 min.
Gremolata på black garlic:

Pluk persille og skyl det grundigt. Tør det derefter grundigt. Skyl og riv citronskallen på et rivejern, undgå at få det hvide lag bag skallen med, da det giver en bitter smag. Hak/mos de sorte hvidløg og bland det hele sammen med fintsnittet persille. Vend med lidt olivenolie, et par dråber citronsaft, lidt salt og sort peber.

gnocchi
20 min.
Gnocchi:

Kom de rå gnocchi på en varm pande med et par skefulde olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 minutter til de er gyldne og lækre. Kom en generøs klump smør på panden sammen med gnocchi’erne. Steg med et par minutter. Krydr med salt og peber.

28 min.
Skindstegt fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.

Steg fisken på skindsiden (se video ovenover) i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande.

Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.

Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

35 min.
Anretning:

Vend de stegte gnocchi med gremolataen og server som vist på billedet.

Bonusinfo

Fermenterede sorte hvidløg

Black garlic, eller sorte hvidløg er fermenteret hvidløg som dermed forandres både i smag og udseende. Det har en fyldig og sød smag. Black Garlic har undertoner af hvidløg, balsamico & lakrids, som tilsammen skaber masser af Umami. Sorte hvidløg fremstilles ved at hvidløgsranker fermenteres under kontrollerede varme- og luftfugtigheds forhold i ca. 30 dage. Teknikken er oprindeligt udviklet i Korea, og foregår ved cirka 60-70 graders varme i 30 dage og deraf følgende tørring i omtrent 45 dage. Der anvendes ingen tilsatte kemiske stoffer eller konserveringsmidler i fremstillingen af sorte hvidløg, kun varme, fugtighed og tid. Det er under tørringen, at hvidløgene skifter farve, konsistens og smag. 

Bonusinfo

Romescokrydderi indeholder:

30% sød paprika, 20% mandler, 10% hasselnødder, 15% bitter røget paprika, 20% urtebouillon, 2% cayenne, 2% chili flager, 1% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?