0
Skindstegt kuller med grillet rød peberpesto med hampefrø og mandler – dertil karamelliserede nye løg

Skindstegt kuller med grillet rød peberpesto med hampefrø og mandler – dertil karamelliserede nye løg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Skræl, skrub eller skyl kartoflerne, og kog dem møre i rigeligt, godt saltet vand.
  2. Soigner rødløg, og skyl dem. Del dem i kvarte, og gem toppene til senere (sorter de evt. let visne fra).
  3. Skær peberfrugterne i halve, og skrab kernerne og stilken ud.
  4. Vend peberfrugterne og hele upillede hvidløgsfed med lidt olivenolie samt salt og peber.
  5. Bag dem med skindsiden opad sammen med hvidløg i 15 minutter ved 250 grader. 
  6. Imens rister du mandler og hampefrø gyldne på en tør pande.
  7. Vend de kvarte rødløg med olivenolie, salt, peber og lidt sukker, og bag dem i den 250 grader varme ovn i ca. 10-15 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
  8. Blend de bagte peberfrugter med mandler, hvidløg (pil dem først), hampefrø (gem ca. 1/3 til senere), god olivenolie, parmesan samt de grønne toppe fra rødløgene.
  9. Smag ”pestoen” til med salt og peber.
  10. Del fisken i mindre stykker, og krydr med salt og peber.
  11. Steg fisken med skindsiden nedad på en ret varm pande i neutral olie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min., til de er gyldne og sprøde.
  12. Tilsæt et par smørklatter, og vend fiskene, når det er bruset af. Steg videre, mens du hele tiden "drypsteger", ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i maximalt 1 minut.
  13. Krydr igen med lidt salt og peber, før du serverer (gerne med en god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt).
Anretning

Som vist på billedet drysset med de sidste hampfrø.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?