Fisken duppes tør, skæres ud i portionsstykker, og saltes let på kødsiden.
Løg og 1-2 fed hvidløg pr. person hakkes groft, og steges møre i olivenolie i en gryde.
Tilsæt linserne, og lad dem simre med et minuts tid.
Hæld så meget vand ved linserne, at det dækker med et par cm. Lad retten simre under låg ved jævnlig omrøringi 10-15 min., til linserne er næsten møre. Måske skal der mere vand på undervejs.
Ovnen tændes på 220 grader, og et ildfast fad, der kan rumme alle grøntsagerne, sættes ind for at forvarme.
Jordskokkerne skrubbes, til de er fri for jord, og skæres i rustikke, mundrette bidder. Vend skokkerne i olie, og bag dem på en bageplade, til de er møre og begynder at blive sprøde. Det tager omkring 10 minutter.
Imens jordskokkerne bager, skylles spinat og basilikum, og slynges tør.
Basilikummen blendes sammen med salt, peber og 1-2 spsk olie pr. person. Vend 2 spsk. rasp pr. person ned i basilikum-pestoen, og smag til med salt og peber igen.
Spinaten vendes ned til linserne sammen med flødeost og jordskokker, og alle grøntsagerne hældes over i det ildfaste fad. Smag til med salt og peber, og fordel basilikumraspen over grøntsagerne.
Fadet bages, til raspen er sprød.
Imens fadet bager, steges fisken på skindsiden i 50/50 smør og olie, til skindet er sprødt. Vend fisken om, og lad den kysse panden et halvt minut, så er den færdig. Krydr med salt og peber.
Giv den sprøde fisk til grøntsagerne.
~Velbekomme ~
Kundekommentarer ()