0
Skindstegt kuller med jordskokker og spinat i linse-fad med basilikum-top

Skindstegt kuller med jordskokker og spinat i linse-fad med basilikum-top

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet med skindløghvidløggrønne linser fra Puy
1 min.
Klargøring

Fisken duppes tør, skæres ud i portionsstykker, og saltes let på kødsiden.

Løg og 1-2 fed hvidløg pr. person hakkes groft, og steges møre i olivenolie i en gryde.
Tilsæt linserne, og lad dem simre med et minuts tid.
Hæld så meget vand ved linserne, at det dækker med et par cm. Lad retten simre under låg ved jævnlig omrøringi 10-15 min., til linserne er næsten møre.  Måske skal der mere vand på undervejs.

jordskokkerspinatbasilikumrasp
10 min.
Grøntsagerne

Ovnen tændes på 220 grader, og et ildfast fad, der kan rumme alle grøntsagerne, sættes ind for at forvarme.

Jordskokkerne skrubbes, til de er fri for jord, og skæres i rustikke, mundrette bidder. Vend skokkerne i olie, og bag dem på en bageplade, til de er møre og begynder at blive sprøde. Det tager omkring 10 minutter.

Imens jordskokkerne bager, skylles spinat og basilikum, og slynges tør.

Basilikummen blendes sammen med salt, peber og 1-2 spsk olie pr. person. Vend 2 spsk. rasp pr. person ned i basilikum-pestoen, og smag til med salt og peber igen.


kullerfilet med skindjordskokkerløgspinathvidløggrønne linser fra Puybasilikumraspflødeost naturel
20 min.
Samling af grøntsagsfadet

Spinaten vendes ned til linserne sammen med flødeost og jordskokker, og alle grøntsagerne hældes over i det ildfaste fad. Smag til med salt og peber, og fordel basilikumraspen over grøntsagerne.
Fadet bages, til raspen er sprød.

Imens fadet bager, steges fisken på skindsiden i 50/50 smør og olie, til skindet er sprødt. Vend fisken om, og lad den kysse panden et halvt minut, så er den færdig. Krydr med salt og peber.

30 min.
Servering

Giv den sprøde fisk til grøntsagerne.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?