Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skrub/skrab kartoflerne grundigt, og skyl dem. Kog kartoflerne i rigeligt, godt saltet vand i ca. 18-20 min., og lad dem dampe af i et dørslag. Vend kartoflerne med smør, god salt og skyllet, hakket persille (brug halvdelen her).
Skyl de røde peberfrugter, gnid dem med lidt olie, og grill dem på direkte varme, til de er MEGET mørke - faktisk helt sorte.
Tag peberfrugterne af grillen, og kom dem i en skål, der tildækkes med film eller stanniol.
Rist mandlerne på en pande - evt. på grillen, til de er gyldne.
Pluk og skyl resten af persillen.
Når de røde peberfrugter er let afkølede efter ca. 10 min., fjernes det sorte skind og kernerne. Begge dele kasseres.
Blend, på blenderens pulsfunktion, de bagte peberfrugter med 1 fed hvidløg pr. person samt kotaen, de ristede mandler og den plukkede persille.
Smag til med haydari krydderimix samt salt og peber.
Hvis Haydarien er for tyk, spædes op med lidt vand og/eller god olivenolie.
Halvér spidskålen. Fjern evt. de yderste blade, hvis de ikke er pæne.
Skyl kålen grundigt i koldt vand.
Gnid kålen ind i god olivenolie samt salt og peber.
Grill ved direkte varme på skærefladen, til der er et tydeligt grillmønster.
Vend kålen, og grill et par min. på den anden side også.
Fordel haydarien på skærefladen, og riv osten over.
Start med at sikre dig, at alle skæl er fjernet fra fisken. Dette er vigtigt, hvis du ønsker at spise det skønne og velsmagende skind. Skællene kan nemt skrabes af med en kniv. Gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt. Soigner fisken, del den i mindre stykker, og lav evt. 2-3 fine rids i skindsiden på hvert stykke med en skarp kniv. Krydr med salt (se video ovenover) og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie (se video ovenover) på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve, og skindet er sprødt og gyldent. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.
Som vist på billedet.
Haydari krydderimix indeholder:
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kundekommentarer ()