0

Skindstegt kuller med pasta og persillecreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Persillecreme: Pluk persillebladene af stilkene og gem både blade og stilke. Hæld fløde og hønsefond i en gryde sammen med persillestilkene og hvidløgsfeddene og kog op. Det skal småkoge i ca. 10 min. Sigt cremen og hæld væden i en blender. Tilsæt persillebladene så saucen bliver grønlig. Hæld cremen tilbage i gryden og smag til med citronsaft, salt og peber.

Fisk: Rids skindsiden med en skarp kniv (dermed undgår man, at fileten buer på midten under stegning, og man opnår en mere sprød skindside). Krydr den anden side med salt og peber og steg fileterne i olie på en varm pande i ca. 2 min (steges kun på skindsiden). Tag panden af blusset og lad fisken hvile tildækket i 2 min. inden servering.

Server retten sammen med kogt fuldkornspasta og snackgrønt.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?