Nulstil dit kodeord



×

Skindstegt kuller med persillecreme og tomatragout

Skindstegt kuller med persillecreme og tomatragout
Lise Toft, 27. aug. 2013
Helt forrygende! Og den tomatragout er fantastisk. Kan kun anbefales.
Se alle bedømmelser eller giv din egen
  • Middel
  • Hovedret
Skagenfood.dk

Opskriften er udviklet af:

Mød alle vores kokke

Fremgangsmåde

Persillecreme: Pluk persillebladene af stilkene og gem både blade og stilke. Hæld fløde og hønsefond i en gryde sammen med persillestilkene og hvidløgsfeddene og kog op. Det skal småkoge i ca. 10 min. Sigt cremen og hæld væden i en blender. Tilsæt persillebladene så saucen bliver grønlig. Hæld cremen tilbage i gryden og smag til med citronsaft, salt og peber.

Tomatragout: Skær rødløgene i tynde både. Svits dem i lidt olie i en gryde, tilsæt hvidvinseddiken og kog den ind til ca. en tredjedel. Skær tomaterne i både, kom dem i og lad ragouten småsimre i ca. 10 min. Krydr med salt, peber og evt. lidt sukker.

Fisk: Rids skindsiden med en skarp kniv (dermed undgår man, at fileten buer på midten under stegning, og man opnår en mere sprød skindside). Krydr den anden side med salt og peber og steg fileterne i olie på en varm pande i ca. 2 min (steges kun på skindsiden). Tag panden af blusset og lad fisken hvile tildækket i 2 min. inden servering.

Server retten sammen med små kartofler.

Ingredienser

pers.
  • 600 g kullerfilet med skind
  • 2 stk rødløg
  • 6 stk tomater
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl hønsefond (evt. vand og bouillonterning)
  • 2 dl madlavningsfløde 18%
  • · salt og peber
  • · olie
  • · citronsaft
  • · evt. sukker

Tilføj kommentar

3kundekommentarer

    • Lise Toft, 27. aug. 2013
      5 stjerner
      Helt forrygende! Og den tomatragout er fantastisk. Kan kun anbefales.
    • Camilla Holm, 11. aug. 2004
      5 stjerner
      Nam Nam... det var både nemt, smukt og smagte helt forrygende... mit først gourmet måltid... farverne er helt fantasiske.. Det er ikke sidste gang en kulmule bliver til denne ret...
    • Kirsten Schmidt, 18. nov. 2002
      5 stjerner
      Det var en rigtig lækker ret. Vi glæder os allerede til næste fiskelevering

Din bedømmelse

Angiv venligst en bedømmelse
Indsend bedømmelse