Mousse: Skræl persillerødderne, skær dem i mindre stykker og læg dem i en gryde sammen med mælken. Tilsæt 3 dl vand og kog rødderne møre under låg. Hæld væden fra og lad overskydende væske fordampe. Blend rødderne sammen med persille og smør og smag til med salt og peber.
Sauce: Hak skalotteløg og hvidløg fint og snit porrer og bladselleri i små tern. Sauter først løg og hvidløg i 2 spsk. olie. i en sauterpande. Tilsæt porrer og selleri og rist det hele godt igennem. Tilsæt fiskefond og lad saucen koge ind til en tredjedel. Befri imens tomaterne for blomst og kerner og skær tomatkødet i små tern. Kom tomattern, gurkemeje (kun undlades) og fløde i panden og kog saucen ind til en passende konsistens. Smag til med salt og peber
Fisk: Dup fileterne tørre, rids skindet og krydr med salt og peber. Steg fileterne på skindsiden i olie på en pande i 2 min. til skindet er sprødt. Tag fiskene af panden og lad dem trække i et par minutter inden servering.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften