0
Skindstegt kuller med pommes rösti, salatløgspuré og grønne bønner

Skindstegt kuller med pommes rösti, salatløgspuré og grønne bønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Mælk, Fløde

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
salatløgfløde 38% (piskefløde)parmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Salatløgspuré med parmesan:

Pil og snit salatløg så fint du kan - brug gerne et mandolinjern. Kom løg i en bredbundet gryde med en god klump smør og en sjat olivenolie. Lad løgene blive bløde uden de tager farve. Tilsæt fløde og kog ind til fløden næsten er kogt ind. Blend løg massen sammen med revet parmesan (gem lidt til senere) i en høj blender eller brug en stavblender. Smag puréen til med salt og peber.

bagekartoflerskalotteløg
10 min.
Rösti

Skræl kartofler og skalotteløg (brug halvdelen). Riv begge dele på den grove side af et råkostjern.

Bland løg og kartofler sammen i en skål og krydr med salt og friskkværnet peber. Lad det stå i 5 minutter. Knug nu det væde der måtte være ved kartoffelmassen fra og kasser dette! Varm en stor "slip let" pande op til mellemhøj varme, tilsæt en generøs mængde olivenolie og læg et lag af kartoffelblandingen på panden i ca. 2 cm tykkelse. Lad kartoffelblandingen stege 3-4 min på den ene side og lad dem tage godt med farve, inden du vender og steger dem gyldne og møre på den anden side. Gentag processen, så længe du har kartoffelblanding tilbage. Lad de stegte pommes rösti afdryppe på fedtsugende papir.

grønne bønnerskalotteløg
20 min.
Bønner:

Nip og skyl bønnerne. Pil og hak skalotteløg (brug resten) så fint du kan. Kog bønnerne i 5-7 min. i rigeligt saltet vand. Steg dem derefter i lidt smør i 1-2 min. på panden, hvor du stegte rösti. Kom de hakkede skalotteløg på og krydr med salt og peber.

kullerfilet med skind
25 min.
Fisk:

Soigner imens fisken, og del den i portionsstykker – lav evt. 2-3 ridser i skindet  . Krydr fisken med salt og peber og steg den i 2-3 min på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

30 min.
Anretning:

Som vist! Riv det sidste parmesan over! 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?