0
Skindstegt lyssej med rosmarinstegte kartofler, rødløgsrelish, solsikkekerner og hytteost

Skindstegt lyssej med rosmarinstegte kartofler, rødløgsrelish, solsikkekerner og hytteost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
melede kartoflerrosmarin
1 min.
Kartofler:
Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft eller 250 grader almindelig ovn.

Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern, og vend dem med lidt god olivenolie, salt og masser af friskkværnet peber. Bag dem i ovnen sammen med lidt rosmarin (brug ca. halvdelen her) i et ildfast fad eller bradepande i ca. 25 min., til de er møre og har taget godt med farve. Vend rundt et par gange undervejs.

rødløgrosmarincitron
10 min.
Rødløgsrelish:

Pil og snit rødløget ultrafint - benyt gerne et mandolinjern til dette. Riv den gule skal af citronen (gemmes til senere), og pres al saften fra. Kom de snittede rødløg i en lille kasserolle med tilhørende låg, kom citronsaft ved og kog det hele op under låg. Lad det simre i 1-2 minutter fortsat under låg. Pas på, det ikke koger tør! Kom en smule sukker eller honning ved, og kog igennem igen fortsat under låg. Smag til med salt og peber samt det sidste plukkede og hakkede rosmarin. 

solsikkekerner
20 min.
Ristede solsikkekerner:
Kom solsikkekerner i et ildfast fad, drys med lidt fint salt, og dryp med lidt god olie. Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, til de er gyldne. Alternativt kan de ristes på en tør pande med lidt fint salt. Knus dem evt. let i en morter. 
30 min.
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber kun på kødsiden, og steg den i 2-3 min. på skindsiden (se video ovenover) i lidt neutral olie på en varm pande.

Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet med en generøs klat hytteost drysset med lidt citronskal. Drys de ristede solsikkekerner over.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?