0
Skindstegt hvilling med rygeost og linsesalat med "blomkåls-couscous"

Skindstegt hvilling med rygeost og linsesalat med "blomkåls-couscous"

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvilling, Hasselnødder, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser
1 min.
Linser:

Skyl linserne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca. 10 min. Dræn vandet fra, og skyl linserne i en sigte med koldt vand.

hasselnøddekerner
2 min.
Ristede hasselnødder:

Vend hasselnødderne i lidt olie og salt. Læg dem i et ovnfast fad, og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 10-12 min., til nødderne er gyldne. Alternativt kan de ristes på en pande. Føler man ikke for det, kan det helt undlades at riste nødderne.

blomkålbredbladet persilleFynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejericitron
5 min.
Blomkålscouscous:

Skyl og soigner blomkålen. Riv den groft på et rivejern ned i en skål, så du får små "gryn". Riv skallen af citronen fint, og vend den i blomkålsgrynene sammen med citronsaften. Skyl, pluk og hak bredbladet persille, og bland den i salaten sammen med små "klatter" af rygeost, lidt god olivenolie og de afkølede ristede hasselnødder. Vend det hele godt rundt sammen med de kogte linser og smag til med salt, peber og evt. en lille smule honning/sukker. Lad salaten trække i ca. 15 min.

hvillingfilet med skindhvidløg
20 min.
Fisk:

Soigner fisken, og fjern evt. de sidste skæl, hvis der sidder nogen tilbage. Dette gøres nemt ved at skrabe skindet med en kniv fra halen i retning mod hovedet (fra den smalle mod den tykke ende). Lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Læg pillede hvidløgsfed på panden, og lad dem stege sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken, og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?