0
Skindstegt kulmule/kuller med rygeost og linsesalat med "blomkåls-couscous"

Skindstegt kulmule/kuller med rygeost og linsesalat med "blomkåls-couscous"

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser
1 min.
Linser:

Skyl linserne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca. 10 min. Dræn vandet fra, og skyl linserne i en sigte med koldt vand.

blomkålbredbladet persilleFynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejericitron
3 min.
Blomkålscouscous:

Riv blomkålen groft på et rivejern ned i en skål, så du får små "gryn". Riv skallen af citronen fint, og vend den i blomkålsgrynene sammen med citronsaften. Skyl, pluk og hak bredbladet persille, og bland den i salaten sammen med små "klatter" af rygeost, lidt god olivenolie og hasselnødder. Vend det hele godt rundt sammen med de kogte linser, og smag til med salt, peber og evt. en lille smule honning/sukker. Lad salaten trække i ca. 15 min.

kulmulefilet med skindhvidløg
20 min.
Fisk:

Soignér fisken, og fjern evt. de sidste skæl, hvis der sidder nogen tilbage. Dette gøres nemt ved at skrabe skindet med en kniv fra halen i retning mod hovedet (fra den smalle mod den tykke ende). Lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Læg pillede hvidløgsfed på panden, og lad dem stege sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken, og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?