0
Skindstegt kuller med sedani, zucchini, peberfrugt og syltede tomater

Skindstegt kuller med sedani, zucchini, peberfrugt og syltede tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailhvidløgtimiancitron
1 min.
Syltede tomater

Skær et lille kryds i toppen af hver tomat, og fjern evt. den lille blomst i stilkenden med en lille kniv. Blancher tomaterne i spilkogende vand i 45 sekunder, og kom dem direkte i iskoldt vand, gerne med isterninger i. Nu kan du nemt pille skindet af tomaterne. (Skal det gå ekstra hurtigt, kan du undlade at trække skindet af tomaterne).

Kom lidt honning eller rørsukker, lidt citronsaft og –skal, halvdelen af de plukkede, hakkede timianblade og finthakket hvidløg (brug det halve her) ved tomaterne. Vend rundt, krydr med lidt salt og sort peber og smag til, evt. med lidt ekstra sukker. Lad tomaterne trække ved stuetemperatur, til de skal bruges.

gul peberfrugtgrøn zucchinitomatrelish
15 min.
Grøntsager:

Skyl og skær zucchini og peberfrugt i tern på ca. 1 x 1 cm. Rist dem af på en pande i god olivenolie sammen med det sidste finthakkede hvidløg. Når det hele er gyldent, tilsættes tomatrelish og der koges igennem 1 minut. Smag til med salt og peber samt lidt hakket timian.

kullerfilet med skind
24 min.
Skindstegt fisk:

Del fisken i mindre stykker, og krydr med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet. Steg fisken på skindside (se video ovenover)n i 2-3 min i lidt neutral olie på en meget varm pande. Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

sedani, 50% fuldkorn
25 min.
Pasta:

Kog, imens du steger fisken, pastaen i rigeligt, godt saltet vand efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra, og vend de kogte pasta rundt i grøntsagerne.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet, og riv masser af parmesan over. Pynt evt. med det sidste timian.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?