0
Skindstegt kuller med spidskål, blåbær, mynte og kikærter

Skindstegt kuller med spidskål, blåbær, mynte og kikærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Husk at sætte kikærter i blød dagen før! Kom dem i 1 liter vand pr 100 g kikærter.

Kikærter: Kog de udblødte kikærter i rigeligt saltet vand i ca. 30-35 minutter. Skum efterhånden skummet der kommer til overfladen af. Dræn vandet fra og lad ærterne dampe af i et dørslag/sigte.

Ristede mandler: Kom mandlerne i et ildfast fad, dryp med lidt olivenolie og drys med fint salt og bag dem gyldne i ovnen ved 180 grader i 8-12 minutter.

Sådan laver du salaten: Vend de lune kogte kikærter i generøse mængder af en god olivenolie sammen med hakket mynte. Fjern de yderste blade af spidskålen og del det i kvarte. Fjern stokken og snit det fint. Skyld blåbærrene og skær dem i mindre stykker – vend det hele sammen og smag til med salt, peber, citronsaft og lidt sukker. Lad det gerne trække 5-10 minutter.

Fisk: Skær fisken i portionsstykker og lav evt. 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber og steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødsiden netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt evt. et par små klumper smør til panden og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - så er fisken klar til servering.

Nye kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med dem samme en smørklat til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rund. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Server strakts – evt. med lidt godt salt oven på.

Anretning: Som vist – drysset med ristede mandler og plukkede mynteblade og nye kartofler ved siden af.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?