Husk at vaske hænderne grundigt inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem du skal bruge til retten.
Rist sesamfrø i på en pande til de er gyldne og begynder at poppe. Knus dem derefter i en morter, til de fleste frø er helt knust. Bland med 1-2 spsk. rørsukker, limesaft fra halvdelen af limen, tamari + mayonnaise. Lad gerne dressingen trække lidt, så sukkeret opløses. Smag til med salt og peber. Riv et 1/2 fed hvidløg fint, og kom det i.
(gem nogle limebåde og lidt sesamfrø til servering). Dressingen skal være salt, umami, sød og sur i god balance.
Kog Fettuccine i rigeligt saltet vand i 2 min. Skyl imens spinaten grundigt, og slyng den tør i en salatslynge. Kom spinat i en stor skål med Goma-sesam dressingen.
Dræn pastaen i et dørslag, og vend den med spinat og dressing.
Soigner fisken, og del den i portionsstykker.
Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.
Steg fisken på skindsiden i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande.
Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.
Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.
Som vist på billedet. Drys med de sidste sesamfrø, og server lime dertil.
Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-)
Kundekommentarer ()