0
Skindstegt kuller med spinat og pappardelle i goma-sesam dressing

Skindstegt kuller med spinat og pappardelle i goma-sesam dressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem du skal bruge til retten.

hvidløgtamari soya saucesesamfrølimemayonnaise
1 min.
Goma-sesam dressing

Rist sesamfrø på en pande til de er gyldne og begynder at poppe. Knus dem derefter i en morter, til de fleste frø er helt knust. Bland med 1-2 spsk. rørsukker, limesaft fra halvdelen af limen, tamari + mayonnaise. Lad gerne dressingen trække lidt, så sukkeret opløses. Smag til med salt og peber. Riv et 1/2 fed hvidløg fint, og kom det i. Gem nogle limebåde og lidt sesamfrø til servering. Dressingen skal være salt, umami, sød og sur i god balance.

spinatpappardelle, frisk
10 min.
Pasta og spinat

Kog pastaen i rigeligt saltet vand i 2 min. Skyl spinaten grundigt, slyng den tør i en salatslynge, og kom den i en stor skål med Goma-sesam dressingen. 

Dræn pastaen i et dørslag, og vend den med spinat og dressing. 

kullerfilet med skind
25 min.
Fisk

Soignér fisken, og del den i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.

Steg fisken på skindsiden i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande.

Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.

Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med de sidste sesamfrø, og servér lime dertil.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?