0
Skindstegt laks på cremet citron-estragon spidskål

Skindstegt laks på cremet citron-estragon spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ASC laks med skindcitronestragonspidskålgulerødder med top
1 min.
Klargøring
  1. Fisken duppes tør og deles i portionsstykker.
    Krydr kødsiden med salt og peber, og lad den hvile.

  2. Gulerødderne skrælles og skæres i rustikke, mundrettte stykker.

  3. Spidskålen skylles, deles og stokken skæres ud.
    Snit kålen fint.

  4. Skyl citronen og riv skallen fint.

  5. Estragonen skylles og snittes fint.  
    Gem evt. et par fine topskud til pynt.
citronestragonspidskålgulerødder med topfløde 38% (piskefløde)
10 min.
Kål og fisk
  1. Gulerødderne sættes over at dampe under låg sammen med en god smørklat, en lillebitte smule vand (det skal næsten ikke kunne dække bunden af gryden) samt en smule salt.

  2. Når gulerødderne har dampet et par minutter, kommer spidskålen over i gryden, sammen med saft fra citronen og fløden.
    Lad stå og simre uden låg, til kålen er sprød-mør, og fløden reduceret til en creme.
    Vend rundt i gryden undervejs, så kålen bliver jævnt tilberedt.
    Smag til med revet citronskal, peber, salt og evt. et nip sukker til sidst.
25 min.
Fisk og anretning
  1. Fisken steges et par minutter på skindsiden, vendes om og "kysser" panden ti sekunder på kødsiden, og så er den færdig.
    NB: Frisk fisk kan godt finde på at krølle sig sammen, når den får varme.
    Brug evt. en paletkniv til forsigtigt at presse den ned mod panden, så skindet bliver jævnt sprødt.

  2. Vend estragonen ned til kålen og servér på et fad med fisken ovenpå.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?